Клиничка студија/ Сертификати

  • 27. 02. 2022

КЛИНИЧКА СТУДИЈА/СЕРТИФИКАТИ

За да прочитате повеќе за студиската посета http://medilip.si/aktualno/1/oftamolosko_testiranje/.

Серумот Derma-Luxelash ги исполнува сите потребни безбедносни стандарди утврдени со правилата на порталот за известување за козметички производи (CPNP) на службата за здравје и заштита на потрошувачите на Европската комисија.

Ве молиме посетете http://ec.europa.eu/consumers/sectors/cosmetics/ за повеќе информации.

Порталот за известување за козметички производи (CPNP) е бесплатен онлајн систем за известување создаден за спроведување на Регулативата (ЕЗ) бр. 1223/2009 на Европскиот парламент и на Советот за козметички производи.

Откако производот е регистриран на CPNP, не е потребно друго известување на национално ниво во рамките на Европската заедница.

Серумот Derma-Luxelash е известен под број 1405108 во согласност со Регулативата (ЕЗ) бр. 1223/2009 (член 13), која бара одговорните лица и, под одредени околности, дистрибутерите на козметичките производи да достават одредени информации за производите што ги пласираат или произведуваат достапни на европскиот пазар преку CPNP.

Пристапот до порталот CPNP е овозможен за релевантните органи, европските центри за отрови и лицата одговорни за козметичките производи, а е достапен и за дистрибутерите на козметички производи.

Сите состојки во производот Derma-Luxelash Serum се во согласност со безбедносните барања наведени од CosIng – база на податоци на Европската комисија која содржи информации за козметичките супстанции и состојки.

За повеќе информации за состојките содржани во серумот Derma-Luxelash и нивните дозволени количини во козметичките производи, посетете ги официјалните веб-страници на релевантните тела за сертификација наведени подолу.

CosIng – Козметика – Здравје и потрошувачи – Европска Комисија:

http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Известувањето за козметичките производи е во согласност со прописите издадени од Европската комисија – Здравје и потрошувачи:

http://ec.europa.eu/consumers/sectors/cosmetics/cpnp/index_en.htm