7 kratkih korakov do popolnih obrvi - derma-luxecosmetics.com/hu

7 kratkih korakov do popolnih obrvi

  • 01. 06. 2021
OBRVI SO OKVIR OBRAZA ZATO JE SKRB ZANJE ŠE KAKO POMEMBNA

Lepo urejene in definirane obrvi so okvir naših oči, zato je skrb zanje še kako pomembna.

Primarna funkcija obrvi je zaščita očesa, danes pa so postale že pravi lepotni trend, ki mu ženske posvečajo vedno več pozornosti.

Na trgu obstaja nešteto lepotnih izdelkov za obrvi ter različnih načinov oblikovanja in zarisovanja obrvi izpod rok kozmetičnih strokovnjakinj.Mi pa vam bomo predstavili sedem kratkih korakov kako lahko lepe in negovane obrvi dosežete kar same, v udobju svojega doma!

UPOŠTEVAJ SPODNJIH 7 KORAKOV IN SI UREDI OBRVI KOT PROFESIONALKA

1. Najbolje je, da si obrvi pulite zvečer, da rdečica ponoči izgine. Če se zvečer odpravljate ven, poskrbite za puljenje obrvi že večer prej ali vsaj nekaj ur pred odhodom, odvisno od občutljivosti vaše kože.

2. S puljenjem obrvi začnite obrvi takoj po tuširanju, saj so pore takrat bolj odprte in je zato puljenje enostavnejše in veliko manj boleče.

3. Pri puljenju bodite pazljive, da s pinceto dlačico primete čim bližje h korenini. Tako se boste izognile temu, da bi jo le odščipnile, namesto izpulile.

4. Za pravilno in simetrično oblikovane obrvi si pomagajte s svinčnikom.

   Photo credit: Pinterest

Svinčnik držite navpično ob nosnici. Obrv naj se začne na zunanji strani svinčnika. Populite vse dlačice, ki rastejo naprej od svinčnika. Postopek ponovite še na drugi obrvi.

Postavite en del svinčnika na zunanji rob očesa in drugi del poravnajte tako, da je ob nosnici. Vse dlačice, ki štrlijo stran od svinčnika populite. Ponovite še na drugem očesu.

Najvišjo točko loka obrvi najdete tako, da držite del svinčnika ob nosnici, z drugim delom pa poiščete sredino šarenice in ga prestavite svinčnik na njen zunanji rob. Kjer se svinčnik dotakne obrvi, tam mora biti najvišji del loka.

Pomembno pa je, da pri oblikovanju vseeno upoštevate svojo naravno obliko obrvi. Priporočamo, da greste na prvo oblikovanje obrvi h kozmetičarki, nato pa obliko same ohranjate doma.

5. Ko končate s puljenjem, s krtačko počešite obrvi navzgor in z majhnimi škarjami odrežite tiste obrvi, ki štrlijo ven.

6. Na mestih, kjer obrvi ne rastejo, zarišite dlačice s svinčnikom ali senco za obrvi. Pazite, da izberete barvo, ki sovpada z barvo vaših naravnih obrvi.

7. Obrvi nato fiksirajte in definirajte še z brezbarvnim gelom ali maskaro za obrvi.

Pri oblikovanju in ličenju obrvi naj velja pravilo manj je več. Vedno se držite svoje naravne linije in videza obrvi ter upoštevajte naravno barvo dlačic in las.