Klinična študija - oftalmološko testiranje seruma Derma-Luxelash za rast trepalnic - derma-luxecosmetics.com/hu

Klinična študija – oftalmološko testiranje seruma Derma-Luxelash za rast trepalnic

  • 02. 06. 2020

Derma-Luxelash serum za rast trepalnic je edini serum za trepalnice na našem trgu, katerega učinkovitost in varnost sta bila testirana v Sloveniji, pod nadzorom priznanega oftalmologa, dr. Mateja Beltrama.

Na fotografiji: dr. Matej Beltram

1. Avtor študije: asist.mag.sc. Matej Beltram, dr.med.,spec.oftalmolog, f.e.b.o. 

2. Namen: namen študije je bil preizkusiti VARNOST in UČINKOVITOST  izdelka Derma-Luxelash.

3. Udeleženci: izdelek Derma-Luxelash smo preizkusili na 30 prostovoljkah, ki so bile javno objavljene tudi na našem facebook profilu.

4. Potek: 

a) Prostovoljke so uporabljale izdelek Derma-Luxelash po navodilu proizvajalca, 1x dnevno zvečer ob isti uri, tako da so z aplikatorjem nanesle raztopino v minimalni količini vzdolž celotnega roba zgornje in spodnje veke desnega in levega očesa, 90 dni zapored. Raztopino so vedno nanašale na čisto kožo; v primeru uporabe ličil so le-ta odstranile in pred uporabo izdelka kožo na vekah posušile. Prostovoljke so vodile dnevnik uporabe izdelka.

b) Prostovoljke so prišle na kontrolni pregled po 1., 2., 6. in 13. tednu po pričetku uporabe izdelka. Ob pregledu je nadzorni zdravnik preveril rednost uporabe izdelka, prisotnost morebitnih stranskih učinkov (vnetje kože vek ali površine očesa) ter fotografsko dokumentiral stanje vek. Za ocenjevanje morebitnega vnetja kože ali očesne površine smo uporabili standardizirane ocenjevalne lestvice po Wilkinsonu in po Draizeju. V primeru pojava stranskega učinka, ki bi presegal prvo stopnjo, bi prostovoljke z uporabo izdelka takoj prekinile.

c) Neodvisni ocenjevalec – zdravnik je na osnovi fotografske dokumentacije ocenil stanje vek in trepalnic glede na njihovo gostoto, barvo in debelino.

5. Rezultati: oftalmolog dr. Beltram je potrdili nedvoumen in jasen učinek kozmetičnega izdelka Derma-Luxelash na rast trepalnic. Dolžina trepalnic se je v študijski skupini v povprečju povečala za 2,6 mm (39%). Razlika v povečanju dolžine trepalnic je statistično značilna že od 2. tedna naprej. Maksimalna rast je bila dosežena pri eni izmed prostovoljk, in sicer po 2 tednih se je dolžina trepalnic povečala kar za 50% in po 13 tednih kar za 100 %Potrdili smo tudi učinek izdelka Derma-Luxelash na barvo trepalnic, ki opazno potemnijo po 6. tednih uporabe. Prav tako smo ugotovili kvalitativno povečanje gostote trepalnic pri vseh 30. prostovoljkah iz študijske skupine ter njihovo ukrivljanje pri 22. prostovoljkah.