Најчесто поставувани прашања

Да, истовремената употреба на балсам за трепки Derma-Luxelash и серум за раст на трепките Derma-Luxelash е соодветна и се препорачува. Прво, на исчистениот очен капак нанесете серум за растење на трепките Derma-Luxelash според упатствата. Почекајте неколку минути серумот да се впие и да се исуши, а потоа на трепките нанесете балзам за трепките од Derma-Luxelash, исто како што би нанеле маскара.

Серумот за раст на трепките Derma-Luxelash е офталмолошки тестиран од словенечкиот офталмолог др. Белтрама, што значи дека е погоден и за чувствителни и многу чувствителни очи.

Бидејќи кожата на очните капаци е исклучително тенка и чувствителна, црвенилото може да се појави по првото нанесување на серумскиот производ за раст на трепките Derma-Luxelash и може да трае 3-10 дена. Во овој случај, не е неопходно да престанете да го користите производот, туку да продолжите да го користите.

Ако се појави црвенило во очите, тоа е најверојатно поради неправилна употреба на серумот Derma-Luxelash за раст на трепките. Внимателно прочитајте ги упатствата за користење на серумот.

Меѓутоа, доколку се јават и иритација на очите, чешање и непријатност, тогаш најверојатно се работи за алергиска реакција. Во овој случај, веднаш престанете да го користите серумот.

Можни несакани ефекти по употреба на серумот Derma-Luxelash за раст на трепките се чувство на чешање во очите и/или чешање. Серумот за раст на трепките од Derma-Luxelash може да предизвика и други, поретки несакани ефекти кои обично се јавуваат во близина на местото на апликација. Може да се појави затемнување на кожата, иритација на очите, суви очи и црвенило на очните капаци.

Кога се користи правилно, серумот Derma-Luxelash за раст на трепките е доволен за најмалку 60 апликации или. за 8 недели употреба. Правилно користете го серумот за растење на трепките Derma-Luxelash така што ќе ја потопите четката во течноста, ќе ја исцедите на устата на пакувањето и ќе ја нанесете на горниот очен капак. Потоа повторно натопете ја четката, исцедете ја и нанесете ја на другиот очен капак, исто како што би нанеле молив за очи. Серумот за раст на трепките од Derma-Luxelash може да се користи и на долните очни капаци.

Почеста употреба не е потребна, бидејќи активната формула на серумот за раст на трепките Derma-Luxelash ги обезбедува сите потребни активни состојки за употреба само еднаш дневно.

Првата употреба на серумот за раст на трепките Derma-Luxelash може да предизвика мало црвенило, чувство на печење и чувство на иритација, кое може да трае од 3 до 10 дена. Ако иритацијата продолжи, прекинете со употребата на производот.

Растењето на трепките е најбрзо навечер, така што најдобро време за користење на серумот Derma-Luxelash е навечер.

Да, серумот за раст на трепките Derma-Luxelash е направен од вегански состојки.

Како косата и косата, трепките минуваат низ различни фази: фаза на раст, фаза на одмор и фаза на губење на косата. Трепката обично паѓа по 3-5 месеци и по кратко одморање на фоликулот на косата, на ова место расте нова ресница. Серумот за раст на трепките Dermaluxelash ја продолжува фазата на раст на трепките, но не го попречува природниот циклус на раст, мирување и губење на косата. Затоа, можете да очекувате вашите трепки да бидат значително подолги, погусти и посилни по околу 3 до 5 месеци по употребата. По ова време, трепките ќе се вратат во првобитната состојба како што беа пред да го користите производот. Препорачуваме да го користите производот редовно 2 месеци секој ден, но доколку сакате да ја одржите постигнатата должина и густина на трепките, продолжете да го користите серумот за раст на трепките Derma-Luxelash и нанесувајте го на секои 2-3 дена.

Со редовна употреба на производот серум за раст на трепките Derma-Luxelash (1 пати на ден), можете да очекувате резултати за само 14 дена, а за само 4-6 недели вашите трепки ќе бидат видливо подолги и погусти.

Пакувањето за серум за раст на трепките Derma-Luxelash (златна вијала) има волумен од 0 до 6 ml. Затоа, имаме неколку различни пакувања серум во исто пакување.

Доволно е 1,5 мл серум за 60-дневен третман, па серумот го нанесуваме секој ден во текот на 60 дена.

4,5 ml серум е целогодишен третман, доволен за 180 апликации. Така, серумот во текот на целата година го нанесуваме во првите 60 дена секој ден, еднаш дневно (навечер), а потоа секој втор или трет ден за одржување.

Разлика има и во тежината на производот. Тежината на целосно затворено пакување од 1,5 ml серум тежи помеѓу 17 и 17, 5 g. Тежината на целосната, затворена златна амбалажа од 4,5 ml серум тежи помеѓу 19,5 и 20 g.

Серумот за раст на трепките Derma-Luxelash не е тестиран за употреба кај бремени жени и доилки од етички причини, па затоа не се препорачува употреба во овие случаи.

Да, серумот за раст на трепките Derma-Luxelash е погоден и за раст на веѓите. Меѓутоа, доколку сакате да го постигнете резултатот уште побрзо, ви го препорачуваме серумот за раст на трепките Derma-Luxebrow, кој е наменет само за нега и раст на веѓите, бидејќи содржи повеќе концентрирана содржина.

Губењето на косата е чест проблем кој може да влијае на секого. Првите проблеми се појавуваат пред 30. години, а стапката на опаѓање на косата варира од поединец до поединец. Косата на почетокот почнува да се проретчува, но на крајот може целосно да исчезне и да се формира „ќелава точка“. Значи, тоа е долг процес кој не се случува преку ноќ, туку трае со години.

Истовремената употреба на серум за раст на косата на Дерма-лукс и шампон против опаѓање на дерма-лукс коса го забавува и спречува опаѓањето на косата и го спречува брзото ширење на ќелавоста. Серумот за раст на косата Дерма-лукси делува директно на фоликуларната дисфункција, ги активира заспаните фоликули на косата и обезбедува побрз и нов раст на косата.

Со редовно користење на шампонот против опаѓање на косата и серумот за раст на косата на Дерма-лукс, првите резултати ќе бидат видливи по 4 месеци. Комбинацијата од шампон против опаѓање Derma-Luxehair и серум за раст на косата Derma-Luxehair ќе ја зајакне вашата коса и ќе го зголеми нејзиниот волумен.

Во случај оштетувањето на фоликулот на косата да не е трајно, серумот за растење на веѓите Дерма-лукс веѓи ќе го активира заспаниот фоликул на влакното и ќе го стимулира растот на веѓите.

Состојките во серумот за раст на веѓите Дерма-лукс се прилагодени на кожата и влакната во пределот на веѓите и затоа се премногу интензивни за да се нанесат на очните капаци каде што кожата е многу тенка. Серумот за раст на веѓите Дерма-лукс не се препорачува за нанесување на очните капаци, бидејќи содржи повеќе концентрирани состојки.