Точка за испорака и собирање

НАЧИН И ТРОШОЦИ НА ИСПОРАКА

Договорен партнер за испорака на пратките е Bpost, кој испорачува најмногу пакети наредниот работен ден (испорака од 1-3 работни дена, најдоцна до 5 работни дена).

Доставата е бесплатна за онлајн нарачки над 5180 ден.

Нарачаната стока ќе биде испратена на адресата што сте ја навеле при нарачката. Испораката е од понеделник до петок наутро. Меѓутоа, во никој случај онлајн продавницата не е одговорна за задоцнета испорака. Во случај нарачаниот производ да го нема на залиха, ќе ве известиме и ќе го претставиме остатокот од понудата или ќе ве известиме за времето на испорака на нарачаниот артикл. Сите пратки со плаќање при испорака се доставуваат преку Bpost Непобараните стоки испратени од Bpost може да се подигнат во канцеларијата или ќе бидат вратени на испраќачот

Кликнете на општите услови на услугата за испорака на Bpost овде.

/

ЛОКАЦИЈА НА ПРИЕМ

По желба, нарачаните производи можете да ги подигнете и во магацинот на компанијата на ПИРОК, Р.Р. 101, НР. ББ БОГОВИЊЕ , по претходен телефонски договор.

ШТЕТА НА ПРОИЗВОДОТ

При прифаќањето на производот, купувачот е должен внимателно да ја прегледа амбалажата и неговата содржина. Во случај на оштетување на производот, купувачот е должен веднаш да го извести доставувачот за штетата. Купувачот е должен заедно со поштенскиот работник да состави службен извештај, а посебно да внимава на делот за состојбата на пакувањето и производот. Купувачот ќе се откаже од оштетениот производ, кој ќе биде испратен на адресата на испраќачот заедно со официјалниот записник на сметка на Medilip d.o.o. По добивањето на оштетениот производ, на купувачот ќе му испратиме нов производ што е можно поскоро. Во случај клиентот да забележи оштетување по испораката на производот, но во рок од најмногу 30 дена по испораката, пријавете ја штетата на info@derma-luxecosmetics.com или на тел. no. +389 (0) 78 990916 . Услов за пријавување оштетување на производот во рок од 30 дена по испораката е складирана амбалажа, врз основа на која се утврдува каде или. како настанала повредата. Пожелно е и штетата да се сними со камерата и фотографиите да се испратат на адреса info@derma-luxecosmetics.com. Сите последователни поплаки за оштетување на производот се земаат предвид само по исклучок од страна на превозниците и не можат да бидат решени од нашата компанија во нивно име.

МИСЛЕЊЕ, ПРЕДЛОГИ

Вашите предлози и коментари се добредојдени. Можете да ни пишете на е-пошта: info@derma-luxecosmetics.com

Многу сме среќни за секое мислење, за што искрено ви благодариме!