Kako do hitro porjavele polti? - derma-luxecosmetics.com/hu
Marmelada za sončenje

Kako do hitro porjavele polti?

  • 20. 05. 2022

Sedaj je uradno – poletje 2022 je pred vrati! Priprave na poletno telo so se intenzivno začele in vsi že komaj čakamo na lepo zagorolo polt. A pot do zdrave bronze kože ni tako enostavna. Veliko ljudi težko porjavi, sploh ne porjavi ali pa jih sonce opeče, koža postane rdeča, nato pa barva hitro zbledi. Predstavljamo ti 5 trikov, s katerimi boš hitreje porjavela in ohranila lepo zagorelo polt vse do hladnih jesenskih dni.

1. Uporabi piling za telo

Pred sončenjem in nanosom izdelkov za porjavitev naredi piling celotnega telesa, vsaj 1x tedensko. Piling dobro vtri v kožo, še posebej, kjer je koža suha in se lušči. Redno luščenje bo odstranilo plast odmrlih celic in omogočilo lojnicam dihati. Koža bo postala bolj prekrvavljena, zato se bodo vlažilna mleka, masla, kreme za sončenje in marmelade za hitro porjavitev lažje vpile v kože in tako bolj delovale. A bodi pazljiva in nežna do svojega telesa, pilingi in pritiski na telo naj ne bodo pregrobi.

Marmelada za sončenje

2. Hrana, hrana in še enkrat hrana

Nekatera živila dejansko pripomorejo k hitrejši porjavitvi, še posebej, če jih začneš uživati nekaj mesecev pred poletjem. Beta karoten je provitamin, ki pospeši porjavitev. Ta zelo močan antioksidant najdemo v raznovrstnem sadju in zelenjavi, prepoznamo pa ga po oranžnem, rumenem in temno zelenem pigmentu.  Da bi torej telesu zagotovila dovolj beta karotena, uživaj živila, kot so: korenje, zelena listnata zelenjava itd. Pigment bo aktivirala tudi hrana bogata z likopenom: paradižnik, pesa itd. Likopen pomaga koži kot naravna zaščita proti UV žarkom.

3. Svetla oblačila

Poskrbi za čim več belih oblačil v svoji omari. Porjevala polt bo v kombinaciji z belo barvo veliko bolj izrazita. Metereologi pa pravijo, da bela oblačila odbijajo sonce in ohranjano optimalno telesno temperaturo. Prijetno boš združila s koristnim!

Marmelada za sončenje

4. HIDRACIJA JE KLJUČNA

Plastenka vode naj postane tvoja najboljša prijateljica. V času poletne vročine je hidracija telesa ključna, zato posegaj po vodi, tudi ko nisi žejna. Če boš zaužila dovolj vode, boš to opazila tudi na svoji koži. Koža bo elastična, sveža, zagorelost pa boš lahko ohranjala še v hladnejših mesecih. Prav tako moraš kožo navlažiti z dobrim vlažilnim mlekom ali maslom za telo.

5. uporabljaj marmelado za PORJAVITEV

Na trgu je kar nekaj marmelad za hitro porjavitev. Katera zares deluje? Active Luxe premium čokoladna marmelada bo s korenčkovim in olivnim oljem prebudila temen pigment tvoje kože že po prvem nanosu. Vsebuje vsa blagodejna in hranilna olja za intenzivno porjavitev. Marmelada se nahaja v luksuzni embalaži, ki bo sama posebi okras na plaži, njen omamni  čokoladno pomarančni vonj pa bo dolgo ostal na tvoji koži.

Post a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük